Web Analytics Made Easy - Statcounter

صبح روز گذشته نقض فنی در ایستگاه متروی میرداماد تهران باعث بروز حادثه‌ای شد که مسئولان امر با دادن آمارهای متناقض، نگرانی‌ها را افزایش دادند.

به گزارش مشرق، ایستگاه متروی میرداماد از خط یک مترو، روز گذشته شاهد حادثه شد و چند تن از شهروندان دچار جراحت و آسیب دیدگی شدند. بنا بر اعلام مسئولان مترو پله برقی در حال حرکت به ناگهان به صورت معکوس فعال می‌شود و مسافران مترو هنگام خروج دچار حادثه می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته فرنوش نوبخت، مدیرعامل مترو، پله‌برقی دچار مشکل شد و در جهت مخالف حرکت کرد، در نتیجه چهار نفر از مسافران دچار آسیب شدند و به بیمارستان منتقل شدند. علت حادثه نقص فنی پله برقی بوده و این پله‌برقی‌ها برای شرکت شینگلر که سوئیسی است، بوده است.

در عین حال برخلاف اظهارات نوبخت، محمدیان، مدیر روابط عمومی مترو از وجود ۶ مصدوم در این حادثه خبر داد که با حضور اورژانس ۳ نفر از آنها به صورت سرپایی درمان و ۳ نفر نیز به مراکز درمانی منتقل شدند.

وی در ادامه گفته است: مسافران مترو از بدو ورود بیمه هستند و در صورت هرگونه حادثه‌ای، مسافران شامل این بیمه می‌شوند. در این حادثه هیچ گونه مورد فوتی نداشتیم.

بیمه بودن مسافران اصطلاحی است که پس از حادثه قطار سمنان- مشهد که منجر به کشته شدن بیش از ۵۰ نفر در آذر سال ۹۵ شد، از زبان عباس آخوندی خارج شد و اعلام کرده بود که خانواده‌ها نگران نباشند و همه مسافرین بیمه بودند! این اظهارنظر با واکنش تند و انتقادی افکار عمومی و رسانه ها روبه رو شد؛ چرا که مسئول اصلی حادثه تمامی کمبودها و مسئولیت ها را منوط به بیمه بودن کرد و از مسئولیت شانه خالی کرد.

حادثه ای که در نهایت با استعفای مصلحتی محسن پورسید آقایی، مدیرعامل وقت راه آهن کشور همراه شد. آقایی در حال حاضر مسئول حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران است!

*بی توجهی به نگهداری حمل و نقل عمومی

با وجود حوادث مشابهی که در یکسال اخیر در حوزه مترو روی داده، یکی از مهمترین موضوعات بحث نگهداشت قطارهای مترو و تجهیزات در ایستگاه است. تاخیر در حرکت قطارها، مشکلات فنی و ... اخبار و گزارش‌هایی هستند که در یکسال افزایش پیدا کرده‌اند.

نگهداشت و اورهال تجهیزات مترو از جمله اساسی ترین اقداماتی هستند که همزمان به خدمات رسانی به مسافران باید صورت گیرد. برخی از کارشناسان و اعضای سابق شورای شهر تهران بر این نظرند که در این زمینه شهرداری و معاونت حمل و نقل و ترافیک با بی مبالاتی رفتار می‌کند و ادامه این روند می‌تواند آسیب های جدی در بحث امنیت و ادامه فعالیت دستگاه ها در بخش حمل و نقل عمومی ایجاد کند.

در همین زمینه ابوالفضل قناعتی عضو سابق شورا در گفت‌وگویی اعلام کرده بود که بی توجهی معاونت حمل و نقل باعث آتش سوزی انبار پله های برقی در خط ۷ مترو شده بود و این سرمایه مهم از بین رفته است:« ۱۱ پله برقی خریدای شده بود که به علت اینکه خوب راه‌اندازی نشده بود و مورد بهره‌برداری قرار نداده بودند و سیستم نگهداری آنها در انبار نیز به خوبی لحاظ نشده بود این پله‌ها از بین رفته است.»

۲۶ اردیبهشت امسال مشکل فنی در یکی از قطارهای خط ۵  باعث شد ساعتی خدمات رسانی به مسافران در زمان اوج سفر متوقف شود. مسافران بدون آن که علت توقف طولانی مدت قطارها را بدانند، درهای مترو را باز کرده و تلاش می‌کنند از مترو خارج شوند، برخی از مسافران عصبانی نیز در یک واکنش غیر معمول برای نشان دادن اعتراض خود، روی ریل قطار می‌نشینند.

برخی مسافران مترو معتقدند در چند ماه گذشته میزان خرابی قطارهای مترو افزایش پیدا کرده اما مسئولان مترو براساس آمار و گزارش‌های خرابی‌ها می‌گویند طی ۶ ماه گذشته نقص فنی جدی در مترو نداشته‌ایم.

از سوی دیگر بسیاری از واگن‌های خط ۵ نیز که سن بالای دارند نیاز به تعمیرات اساسی دارند ولی مشخص نیست چرا این اقدامات که با جان و امنیت مردم بازی می‌کند، پیگیری نمی‌شوند؟

مهدی چمران نیز ۱۱ تیرماه اعلام کرده بود که عدم توجه به نگهداشت مترو می‌تواند حادثه آفرین شود:« قطار شهری نیازمند بررسی؛ تعمیر و نگهداری دایمی است که نیازمند اختصاص هزینه‌های قابل توجهی است که خوشبختانه مهندسین ما از چنین تخصص و تبحری برخوردار هستند اما در صورت آسیب دیدن و نیاز به تعمیرات باید قطعات بلافاصله عوض شود و استانداردهای تعمیرات آن رعایت شود درغیر این صورت ممکن است صدمات جانی به دنبال داشته یا موجب کندی حرکت قطارها و تاخیر در خدمات دهی به شهروندان شود از این رو خرید واگن‌های جدید و جایگزینی وسایل حمل ونقل عمومی در خدمات دهی سریع به مردم بسیار الزامی است.»

به هر حال آنچه مسلم است در کنار کم توجهی و آمارهای متناقضی که مسئولان مترو و معاونت حمل و نقل و ترافیک ارائه می‌کنند، عدم پایبندی دولت به تعهدات خود برای کمک به متروی تهران مزید بر علت شده تا مترو با کمبود واگن و امکانات روبه رو شود.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: حمایت از کالای ایرانی برجام ترامپ شهید حسین پور اخبار حوادث شهرداری تهران عباس آخوندی مترو تهران مسافران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۳۷۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

به گزارش همشهری آنلاین، «چاپ پول»! عبارتی هیجان‌انگیز و وسوسه‌انگیز است. لازم نیست تبهکارانی باشید که به چاپخانه بانک مرکزی نفوذ کرده‌اند. این کار برای دولت‌ها هم وسوسه‌انگیز است!

درواقع چاپ پول در ادبیات رایج اقتصادی، رشد بدهی دولت به بانک مرکزی با عبارت «چاپ پول» است؛ بدین معنا که دولت برای تامین کسری بودجه‌اش از بانک مرکزی قرض می‌کند و با این کار زمینه هزینه‌هایش را با تحمیل غیرمستقیم تورم به مردم تامین می‌کند؛ کاری که عبدالناصر همتی، رئیس پیشین بانک مرکزی و رسانه‌های همسو دولت سیزدهم را به آن متهم کرده‌اند اما آمارهای بانک مرکزی و شاخص‌های اقتصادی موجود، خلاف آن را نشان می‌دهند. گزارش جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد بدهی دولت به بانک مرکزی در فروردین سال‌جاری نسبت به فروردین سال گذشته نه‌تنها بیشتر نشده، بلکه کمتر هم شده است. چاپ پول به شکل و تعبیری که دولت به آن متهم شده، همتی می‌خواهد که در این دولت وجود ندارد! پس واقعیت چیست؟

مبنای اشتباه پراکنی همتی چیست؟

اولین اشتباه؛

اعلام نرخ تورم ۵۰ درصدی برای تورم است. بر اساس آخرین آمارهای مرکز آمار ایران، نرخ تورم افت قابل ملاحظه بالغ بر ۲۵ واحد درصدی را تجربه کرده است. تورم سالانه نیز به کانال ۳۸ درصد رسیده است. همتی بر پایه اعداد نادرست تورم ۵۰ درصدی اقدام به تحلیل اشتباه کرده است.

دومین اشتباه؛

استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای برای محاسبه نرخ تورم است. رقم تورم اعلامی همتی مبتنی بر شاخص تاخیر تأدیه دین ارسالی بانک مرکزی به قوه قضائیه است که ربطی به محاسبه نرخ تورم شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی ندارد.

اصل ماجرا چیست؟

بانک مرکزی با هدف عدم تاثیرپذیری محاسبات مربوط به حل و فصل پرونده‌های مالی از تغییر سال پایه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی(شاخصCPI)، شاخصی تحت عنوان «شاخص تأخیر تأدیه» که ملاک کاهش ارزش پول ناشی از افزایش سطح عمومی قیمت هاست محاسبه و در اختیار محاکم قضایی قرار می‌دهد و واضح است که استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای محاسبه نرخ تورم که بیانگر افزایش هزینه مصرف خانوار بر اساس سبد مصرفی سال پایه است، به نتایج غلط منجر خواهد شد.

رشد پایه پولی به‌معنای چاپ پول نیست

بانک مرکزی در دولت سیزدهم تلاش کرده است موتور خلق نقدینگی از این کانال مهار شود. اشتباه رئیس‌کل بانک مرکزی دولت گذشته، استناد به حجم شاخص پایه پولی به جای رشد آن است که یک اشتباه علمی است. همتی گفته است: «طی ۲سال‌ونیم گذشته، این دولت ۶۰۰هزار میلیارد تومان پول چاپ کرده است، یعنی پایه پولی در ۳۰ماه، ۱۱۵درصد افزایش داشته است! درحالی‌که از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰، جمع این رقم، ۵۱۹همت بوده است!»

اشتباه او این است که در تحلیل ارقام، به مقایسه سطح متغیرهای مانده پرداخته و بی‌توجه به رشد آنها در یک دوره زمانی، به تحلیل پرداخته است. ضمن اینکه مقایسه ریالی و اسمی پایه پولی در ادوار گذشته اقدامی غیرکارشناسی است. همچنین استناد به حجم شاخص‌های پولی به جای رشد آن، یک اشتباه علمی است.

آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

نرخ رشد نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی، در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ ، به ۲۴.۳ درصد رسیده است.

۲۳.۴ درصد
نرخ رشد نقدینگی در اسفند ۱۴۰۲ که پایین‌ترین نرخ ۵ ساله خود را به ثبت رسانده است.

۳۰.۹ درصد
نرخ تورم نقطه به نقطه از ۵۵ درصد در فروردین ۱۴۰۱ به ۳۰.۹ درصد در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافته است.

۲۹,۶
رشد پایه پولی کشور در سال ۱۴۰۲ که حدود ۱۳ واحد افت را نسبت به سال قبل نشان میدهد.

۶۵,۱
بالاترین رشد پایه پولی تاریخ کشور که متعلق به سال ۱۳۵۳ است.

۴۷,۶
بالاترین رشد پایه پولی کشور در سالهای پس از انقلاب که در سال ۱۳۸۷ رخ داده است.

کد خبر 849513 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اقتصاد - تورم پول بانک مرکزی عبدالناصر همتی

دیگر خبرها

  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • وقوع ۵ حادثه رانندگی در استان سمنان/ یک نفر جان باخت
  • سیستان‌وبلوچستان، فارس و تهران رکوددار بیشترین تعداد حوادث ترافیکی در کشور
  • ۴۱۵ حادثه‌دیده در بارش‌های اخیر چهارمحال و بختیاری
  • تصادف در جاده اردبیل _ سرچم / ۲ فوتی و ۸ مصدوم
  • مواضع متناقض سران غربی در برابر اتفاقات اخیر آمریکا + فیلم
  • حوادث ناشی از بی‌توجهی به هشدارها در کهگیلویه
  • تداوم بارش‌های همدان تا فردا صبح/ مسافران نگران مسدود شدن جاده‌ها نباشند
  • افزایش ۲ برابری مسافران متروی اصفهان در روزهای جمعه
  • افزایش ۲ برابری مسافران مترو در روزهای جمعه/ برگزاری کارگاه‌های صنایع دستی در ایستگاه‌ها